LIKEUREN

De van Kleef likeuren worden gemaakt door enkel natuurlijke ingrediënten te laten trekken op zuivere graanalcohol. Na de maceratie wordt de drank gefilterd en gesuikerd en verder “afgemonteerd” met enkele ingrediënten om de likeur zijn uiteindelijke smaak te geven. 

Aardbeien likeur

Zomerkoning in optima forma vermomt als likeur. Puur, pittig, fris en medium zoet. Op basis van natuurlijke ingrediënten en met uiterste zorg en vakmanschap op ambachtelijke wijze bereidt. Koel geserveerd met geschaafd ijs en een blaadje mint, een fruitige oppepper voor het jaar rond.  (24% ABV) Online kopen >

Appeltaart likeur

Oud Hollandse likeur met de smaak van grootmoeders appeltaart roept om oud Hollands vakmanschap. Op basis van zure appelen, kaneel, rozijnen en een vleugje limoen is deze ambachtelijke fris zoete likeur puur drinken en snoepen tegelijk.  (14.5% ABV) Online kopen >

Tip: Laat appels en rozijnen trekken op de Appeltaart likeur voor de vulling van een huisgemaakte appeltaart.

Bosvruchten likeur

Een keur aan rijpe bosvruchten waaronder bosbes en braam gecomponeerd tot een gloedvolle en warme likeur, met licht frisse trekjes. Klassieke receptuur waarborgt de unieke smaak en kwaliteit. Heerlijk in combinatie met oude Hollandse kazen en lichte, gerookte vleeswaren. (24% ABV) Online kopen >

Tip: Naast een blauwschimmelkaas.

Frambozen likeur

Fluweelzachte likeur van zongerijpte frambozen. Ambachtelijk bereid volgens authentieke receptuur op basis van natuurlijke ingrediënten. Intens karmozijnrood met een rijk aroma en licht fris-zoete gloed in de afdronk. Heerlijk bij gerijpte kaas of in een dressing en puur een balsem voor de zintuigen. (24% ABV) Online kopen >

Tip: Een scheutje in de witte wijn of champagne/pro secco als variatie op Kir (Royal)
Marineer dun gesneden, gerookte eendenborst op de Frambozen likeur en serveer met een frisse salade.

Kaneel likeur

Grof gebroken kaneelpijpjes trekken ruim 6 maanden op de alcohol. Dit kaneel extract wordt slecht vermengd met enkele ingrediënten en suiker. Heerlijk in of naast de koffie. Ook in de keuken is de likeur prima te gebruiken in de bereiding van dessert e.d. (24% ABV) Online kopen >

Tip: Op een koude winteravond een scheutje in de koffie.

Kummel likeur

De pure smaak van kummel (ook wel bekend als karwijzaad) geeft deze pittige likeur zijn karakteristieke kruidige ietwat anijsachtige smaak. Heerlijk als aperitief en ook in combinatie met verschillende verse vissoorten een absolute aanrader. (30% ABV) Online kopen >

Tip: Heerlijk naast vette, gerookte vis zoals makreel en zalm.

Mandarijnen likeur

Fris fruitig genieten van de pure smaak van zongerijpte mandarijnen. (24% ABV) Online kopen >

Tip: Marineer rood fruit in de Mandarijnen likeur en serveer met wat vers gesneden munt als dessert.

Pepermunt likeur

Gewoon alleen maar pepermunt, heerlijk fris en tintelend in de afdronk. (24% ABV) Online kopen >

Tip: “After Eight”;     Chocolade likeur gemixt met Pepermunt likeur – verhouding 3/1

Salmiak likeur

Salmiak in optima forma. Intens van smaak, onstuimig van karakter en vriendelijk in promillage. Als ijskoude shooter met wat verse munt een toptraktatie. Verkwikkende en tijdloze Hollandse klassieker. (24% ABV) Online kopen >

Tip: “Drop mentos”; Salmiak likeur gemixt met Pepermunt likeur – verhouding 3/1
“Drop wodka”; Salmiak likeur gemixt met  Wodka – verhouding 1/1

Bruidstranen

Traditionele Hollandse huwelijkslikeur met 24 karaat bladgoud, de “gelukstranen” van de bruid. Hoogwaardige likeur op basis van kardemom, kaneel, venkel en citrusschil. In het mijnenveld der liefde een smakelijk voorbeeld van een goede verbintenis tussen oosterse en Hollandse kruiden en specerijen. Onmisbaar bij elk huwelijk. (24.5% ABV) Online kopen >

Kandeel

De traditionele Oudhollandse geboortedrank. Historisch een buitenbeentje in eierlikeurland. Ambachtelijke bereiding op basis van brandewijn, suiker, verse eieren, kaneel en kruidnagel. Door de vader aan de gasten en de moeder aangeboden, met een pijpje kaneel om te roeren.
Een 17e eeuwse traditie ter opwekking van het zog (borstvoeding) en ter aansterking van de moeder. Ongeopend is kandeel 1 jaar en na opening gekoeld 6 maanden houdbaar. (17% ABV) Online kopen >

Amandel likeur

Amandel, de elegante en smaakvolle krachtpatser onder de notenlikeuren. Verse, bittere amandelen geven deze kwaliteitslikeur zijn verrassend rijke, diepe smaak met oneindige toepassingen. Puur, in cocktails en in de keuken. Haagse klasse in vloeibare vorm. (24% ABV) Online kopen >

Tip: Doop de Italiaanse amandel koekjes Cantuccini in de Amandel likeur.

Boterbabbelaar

likeur

Met vakmanschap en ervaring is de smaak van vanille en boter tot elkaar gebracht tot een oer-Hollandse, vloeibare boterbabbelaar. Verrassend diep van smaak en boterzacht in de afdronk. Puur een traktatie, maar ook heerlijk naast een kopje koffie. (24% ABV) Online kopen >

Chocolade likeur

Geraffineerde, bomvolle cacao explosie. Op Ambachtelijke wijze met vakmanschap en ervaring bij elkaar gebracht tot een gloedvolle en warme vriend voor elke liefhebber. Gebrande  cacaobonen, een zweem van cognac en vanille. Puur, met ijs, bij koffie, desserts, cocktails…wat kan er niet met chocola? (14.5% ABV) Online kopen >

Tip: “Mon Chérie”; Chocolade likeur gemixt met Kersen likeur – verhouding 1/1
“Dame Blanche”; Chocolade likeur gemixt met Crème Caramel – verhouding 1/1
“After Eight”;     Chocolade likeur gemixt met Pepermunt likeur – verhouding 3/1

Gember likeur

De rijke smaak van gember komt volledig tot zijn recht in deze pittige likeur. Een must voor iedere gember liefhebber. (24% ABV) Online kopen >

 

Tip: Heerlijk naast een goede oude kazen.
In combinatie met verschillende Aziatische gerechten.
“Oosterse bloem”; Gember likeur gemixt met Rozen likeur – verhouding 1/1

Kersen likeur

Verse Kersen met pit worden op de alcohol getrokken. Deze frisse likeur laat zich uitstekend drinken als aperitief, eventueel met geschaafd ijs. Ook in cocktails is de kersen likeur een welkom geschenk. (24% ABV) Online kopen >

Tip: “Mon Chérie”; Chocolade likeur gemixt met Kersen likeur – verhouding 1/1

Limoen likeur

Een van Kleef Klassieker. Door ambachtelijke bereiding op basis van eerste kwaliteit limoenen, ontstaat deze verrassend zacht frisse likeur. Vakmanschap en ervaring in dienst van uw goede smaak, van zomers koel tot ‘s winters zwoel. Met een licht zuurtje in de afdronk vraagt deze likeur om ontdekking. (20% ABV) Online kopen >

Tip: “Wodka lime”; een scheutje Limoen likeur in de Wodka, afgemaakt met wat geschaafd ijs.

Moutwijn likeur

Net als de bij een goede jenever, moutwijn aan de basis van dit distillaat. Op Ambachtelijke wijze met vakmanschap en ervaring zijn pure moutwijn en kruiden bij elkaar gebracht tot prachtige jenever likeur. Sterk in graansmaak met een volle, kruidige en zoete afdronk. (40% ABV) Online kopen >

Tip: Uiterst geschikt om de keel wat te verzachten bij een schorre keel.

Roomnootje likeur

Zijdezachte compositie op basis van verse room, vanille, caramel en hazelnoot. Uiterst verleidelijke licht romige traktatie. Ook in combinatie met ijs, gebak en dessert.
Gesloten minimaal 1 jaar en na opening minimaal 6 maanden in de koelkast houdbaar.  (14.9% ABV) Online kopen >

Speculaas likeur

Dé speculaas kruiden, waaronder kaneel, kardemom, gemberwortel, muskaat, witte peper en kruidnagel trekken maanden op de alcohol. Het resultaat is een prachtige speculaaslikeur die niet alleen met sinterklaas gedronken hoeft te worden. (24% ABV) Online kopen >

Tip: “Sinterklaas”; Speculaas likeur gemixt met Amandel likeur – verhouding 2/1

Oranje Bitter

De Koninginnedrank uit de Hofstad. Van Kleef oranjebitter wordt op ambachtelijke wijze al jarenlang traditioneel geproduceerd volgens de oorspronkelijke receptuur. Hele sinaasappelen geven de licht bitterzoete smaak met een verrassend frisse afdronk. Puur, in cocktails, in de keuken en niet alleen op Koninginnedag. (24% ABV) Online kopen >

Tip: Een scheutje in de champagne/pro secco voor de Hollandse oranje Kir Royal.
Oranje Bitter gemixt met spa citroen

Anijs likeur

Zacht zwoele anijssmaak met licht zoete ondertoon en toch de nodige pit. Anijszaad gecombineerd met steranijs geven deze likeur een verkoelend fris karakter. Natuurlijke ingrediënten en ambachtelijke bereiding zorgen voor een verrassende diepgang. (30% ABV) Online kopen >

Boterzout

De smaak van vanille, caramel en zout gecombineerd tot een boterzachte likeur met zilte afdronk. (14.5% ABV) Online kopen >

Tip: Gebruik als stroop op pannenkoekjes.

Crème Caramel

Ambachtelijk bereidde crème likeur met een verrassend breed smaakpalet. Zijdezachte compositie op basis van verse room, vanille en caramel. Uiterst verleidelijke licht romige traktatie. Ook in combinatie met ijs, gebak en dessert.
Gesloten minimaal 1 jaar en na opening minimaal 6 maanden in de koelkast houdbaar. (14.9% ABV) Online kopen >

Tip: “Dame Blanche”; Chocolade likeur gemixt met Crème Caramel – verhouding 1/1

Haagsch Hopje

Het bekende Haagse koffie snoepje in vloeibare vorm. Op basis van koffie en vanille een heerlijke, zachte koffie likeur. (24% ABV) Online kopen >

Koffie likeur

koffiebonen worden gebrand en trekken 6 maanden op de alcohol. Het rijke extract wordt vermengd met cognac en vanillestokjes. Een genot voor iedere (zwarte) koffie en espresso drinker. (24% ABV) Online kopen >

Limoncello

De welbekende Italiaanse citroen likeur. Gemaakt van biologische citroenen en zuivere graanalcohol. Een heerlijk frisse citroenlikeur met licht bittere afdronk. (32% ABV) Online kopen >

 

Tip: IJskoud uit de vriezer geschonken voor dat stroperige effect! 

Sterke Peer

Op basis van een uit Williams peren gestookte eau de vie combineert deze drank het zachte van de likeur met het sterke van de eau de vie. Voor de liefhebber die net iets complexer wil. (28% ABV) Online kopen >

Tip: Heerlijk bij harde geitenkaas.

Rozen likeur

Geïnspireerd op de rijke Indische historie die in Den Haag nog overal voelbaar is. De zoet geurende roos, ontdaan van zijn doornen, met vakmanschap en ervaring gebotteld tot een prachtige likeur. Een aanrader in combinatie met gin, of voeg een scheutje toe aan een glas champagne voor dat licht bloemige, zachte karakter. (40% ABV) Online kopen >

Tip: Een scheutje van Kleef rozen likeur in de gin geeft een net wat zachtere “bloemige” smaak, zeker een aanrader in de zomer, eventueel aangevuld met tonic.
“Oosterse bloem”; Gember likeur gemixt met Rozen likeur – verhouding 1/1
Een scheutje in de witte wijn of champagne/pro secco als variatie op Kir (Royal)

Walnoten likeur

Echte van Kleef klassieker. Zorgvuldig geselecteerde eerste kwaliteit walnoten vormen het hoofdingrediënt voor deze met uiterste zorg bereidde likeur. Warme licht notige volle likeur voor dat comfortabele gevoel. Ambachtelijke bereiding en ervaren vaklieden garanderen de warm romige notensmaak. (24% ABV) Online kopen >

Tip: “Haagse koffie”; 1/3 walnoten likeur, 2/3 sterke koffie en optoppen met ongezoete, geslagen room.
Doop de Italiaanse amandel koekjes Cantuccini in de Walnoten likeur

Voorburg

Een écht Oud Hollandse likeur. Op basis van authentieke receptuur wordt een perfecte combinatie gemaakt van het kruidige van de vele specerijen en het licht bittere van citrusschillen. Een echte smaak van toen, in het glas van nu. (30% ABV) Online kopen >

  • Facebook
  • Instagram

© Van Kleef 2020  |  Van Kleef, Lange Beestenmarkt 109, 2512 ED Den Haag, Netherlands  |  Tel +31 (0)70 345 22 73  |  Email info@vankleef.eu

Website design by Sharp Media NL