top of page

Sinds 1842 produceren we unieke Haagse likeur- en jenever producten volgens de oorspronkelijke recepten, rekening houdend met de huidige milieu-, sociale- en maatschappelijke aspecten.

Kurk - een sluiting met een minimale ecologische voetafdruk

Kurk is de bast van de kurkeik en wordt slechts eens in negen jaar geoogst. Het oogsten gebeurt zonder de boom te beschadigen, waardoor kurk een duurzaam natuurproduct is.

kruken_edited.jpg

Ambachtelijke kruiken - "gewoon" gebakken klei....

De Van Kleef jenevers worden nog steeds gebotteld in traditionele kruiken, 

geproduceerd door Kilburg und Sohne opgericht in 1800 in Duitsland.

​

kruik2.jpg

Onverwachte oase van rust in het Haagse centrum

De voormalige distilleerderij, gelegen achter de originele slijterij, heeft plaatsgemaakt voor een bijna geheime museumtuin. De tuin is zodanig ontworpen dat er ruimte is om proeverijen te serveren en er ook voldoende groen aanwezig is om overvloedige regen makkelijk af te voeren.

002_edited_edited.jpg

Viskring - een
biologisch afbreekbare krimpcapsule

Viskrings worden gemaakt van cellulose gewonnen uit gerecycled houtpulp. 
De vochtige krimpcapsules worden handmatig over de kurk geplaatst en drogen/krimpen, zonder gebruik van warmte, totdat de fles goed afgesloten is. 

caps_edited.jpg

Glas uit Italië 

​​

Vetro Elite produceert het overgrote deel van de Van Kleef flessen. Het is een Italiaans bedrijf dat sinds 1994 onderzoek doet naar innovatieve benaderingen in de wereld van glasverpakkingen en daarbij nieuwe creatieve en productieve paden uitstippelt.

_DSC8225_edited_edited_edited_edited.jpg

Opslag van meer dan 1000 liter regenwater

In oude biertanks wordt het regenwater dat op het dak van de bottelarij valt opgevangen en gebruikt om de museumtuin te bewateren in droge perioden.

water_edited_edited.jpg
bottom of page