top of page

Sinds 1842 produceren we unieke Haagse likeur- en jenever producten volgens de oorspronkelijk recepten, rekening houdend met de huidige milieu-, sociale- en maatschappelijke aspecten. . 

Kurk - een sluiting met een negatieve ecologische voetafdruk

Kurk is de bast van de kurk eikenboom en wordt slechts eens in negen jaar geoogst. Het oogsten gebeurd zonder de boom te beschadigen en is maakt kurk tot een duurzaam natuurproduct.

kruken_edited.jpg

Ambachtelijke kruiken - "gewoon" gebakken klei....

De Van Kleef jenevers worden nog steeds gebotteld in traditionele kruiken, 

geproduceerd door Kilburg und Sohne opgericht in 1800 in Duitsland.

Lees meer over dit ambachtelijk en milieuvriendelijk productieproces van kruiken.

kruik2.jpg

Onverwachte oase van rust in het Haagse centrum

De voormalige distilleerderij, gelegen achter de originele slijterij heeft plaatsgemaakt voor een bijna geheime museumtuin. De tuin is zodanig ontworpen dat er ruimte is om proeverijen te serveren en er ook voldoende groen aanwezig is om overvloedige regen makkelijk af te voeren.

002_edited_edited.jpg

Viskring - een
biologisch afbreekbare krimpcapsule

Viskrings worden gemaakt van cellulose gewonnen uit gerecycled houtpulp. 
De vochtige krimpcapsules kunnen handmatig over de kurk worden geplaatst en drogen/krimpen zonder gebruik van warmte totdat de fles goed gesloten is. 

caps_edited.jpg

Opslag van meer dan 1000 liter regenwater

In oude biertanks wordt het regenwater dat op het dak van de bottelarij valt opgevangen en gebruikt om de museumtuin te bewateren in droge perioden.

water_edited_edited.jpg
bottom of page